Sonus faber Lumina Collection: LUxe, MInimalistisch design & NAtuurlijk geluid

Redactie Audio Nieuws

Archief Media Detail 306-2020
Savor Audio is verheugd dat de nieuwe Sonus faber Lumina Collection wereldwijd is gelanceerd. De Lumina Collection is een nieuwe, betaalbare en vooral fraai afgewerkte luidsprekerserie die natuurlijk met de hand in Italië is vervaardigd.

Lumina zelf staat voor licht in het Latijn, maar betekent ook een bron van energie en leven. Met Lumina biedt Sonus faber een combinatie van LUxe, MInimalistisch design en NAtuurlijk geluid in drie verschillende luidsprekers die elk in drie finishes verkrijgbaar zijn.
Elk van de drie luidsprekermodellen uit de nieuwe Lumina Collection serie ademt de waarden waar Sonus faber voor staat. Verfijnde details in zowel uiterlijk als weergave, verworven door het unieke Italiaanse vakmanschap waar Sonus faber om bekendstaat.

Gemakkelijk en toegankelijk
Ook wat technieken betreft biedt Lumina Collection het neusje van de spreekwoordelijke zalm voor die liefhebber van muziek en film. Dankzij vernieuwde technologieën is iedere luidspreker uit de Lumina serie eenvoudig in vrijwel elke ruimte van het huis te plaatsen voor een grootse en authentieke beleving van geluid. Zelfs dichtbij een wand of op een boekenplank. Dit maakt genieten van goed geluid veel gemakkelijker en toegankelijker voor veel consumenten, wanneer ook de plaatsing en het uiterlijk een rol speelt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de plaatsing van de basreflexpoort, die op het boekenplankmodel Lumina I aan de voorzijde is geplaatst en op de vloerstaande Lumina III aan de onderzijde van de luidspreker is gepositioneerd. De Lumina Collection driverbezetting is deels gebaseerd op onder meer de luxere Sonetto reeks.

’Voice of Sonus faber’
In de Lumina Collectio serie vinden we de unieke ‘Voice of Sonus faber’ terug, waarin de iconische D.A.D. (Damped Apex Dome) tweeter met een 29 mm groot zijden dome in een gedempte en optimaal gevormde baffle is geplaatst. De 4 inch midwoofers zijn nieuw ontworpen voor de Lumina Collection serie en bestaan uit een speciaal ontworpen ‘basket’ met een conus op basis van cellulosepulp gemengd met andere natuurlijke vezels. De 5 inch midrange drivers zijn dezelfde als in de Sonetto-reeks, met een uit luchtgedroogde mix van natuurlijke vezels en papier. De 5 inch woofers zijn eveneens geheel nieuw van ontwerp en bieden met hun uit papierpulp vervaardigde conus de perfecte klankmatige eigenschappen om met het ontwerp en de overige drivers van de Sonetto luidsprekers samen te werken. Prijzen vanaf 399 euro per stuk.

Informatie
Savor Audio, www.savoraudio.nl

 

Check Also
Sony SRS-LSR200 draadloze tv-luidspreker
Sony introduceert de handige SRS-LSR200 draadloze tv-luidspreker. Met deze luidspreker is het geluid van de ...