FRITZ!OS 7.20: grote update

Redactie Nieuws SmartLiving

AVM komt met een nieuwe versie van zijn besturingssysteem: FRITZ!OS 7.20. Met deze update worden gebruikers voorzien van een nog betere performance inclusief krachtige Mesh WiFi, snelle VPN-verbindingen en netwerkstorage van hoge kwaliteit. Bovendien introduceert AVM meer gemak voor het smarthomenetwerk, telefonie en FRITZ!Fon. Dankzij de nieuwe versleutelingsstandaard WPA3 biedt de update verbeterde beveiliging. Daarnaast is er meer bescherming mogelijk dankzij de ondersteuning van nieuwe standaarden voor telefoongesprekken en DNS over TLS.
In totaal komt FRITZ!OS 7.20 met meer dan honderd verbeteringen. Installeren is altijd gratis en gaat bovendien heel gemakkelijk met één klik via de FRITZ!Box-gebruikersinterface. De nieuwste update is nu beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590. Binnenkort volgen ook de FRITZ!Repeater 2400 en andere FRITZ!-producten. Een aantal belangrijke nieuwe functies op een rij:
WiFi en Mesh
• Dankzij de nieuwe update ondersteunen alle FRITZ!Box- en FRITZ!Repeater-modellen WPA3, de nieuwe standaard voor betere WiFi-beveiliging.
• Het nieuwe ‘Performance Mesh Steering’ verbetert de WiFi-verbinding voor mobiele eindapparaten. Daarnaast houdt de verbeterde automatische kanaalselectie nu rekening met de WiFi-omgeving van de Mesh Repeater. Dit zorgt ervoor dat automatisch het beste WiFi-kanaal wordt geselecteerd voor alle apparaten in het complete FRITZ! Mesh WiFi-netwerk.
• Met WiFi-gastentoegang is het nu mogelijk om een openbare WiFi-hotspot in te stellen, waarover versleutelde data veilig verstuurd wordt. Gebruikers kunnen de WiFi-hotspot dus veilig gebruiken op openbare locaties zonder een wachtwoord te hoeven invoeren.
• High-performance FRITZ!Box-modellen, zoals de FRITZ!Box 7590 en FRITZ!Box 6591 Cable, maken nu gebruik van 160 MHz WiFi kanaalbandbreedte. Dat zorgt er, in combinatie met compatibele WiFi-terminalapparaten, voor dat data in de 5 GHz-bandbreedte nog sneller worden verstuurd.
Internet
• Met de nieuwe apparaatblokkeerfunctie is internettoegang voor geselecteerde apparaten in een thuisnetwerk met één druk op de knop aan en uit te zetten.
• De FRITZ!Box-modellen 7590, 7530 en 6890 LTE ondersteunen ‘VDSL Long Reach’. Daarmee zijn hoge downloadsnelheden mogelijk over nog langere afstanden tussen netwerk apparatuur van de provider en een FRITZ!Box, mits de netwerkprovider deze technologie ondersteunt.
Smarthome
• De smarthomepagina’s op de FRITZ!Box-gebruikersinterface hebben een transformatie ondergaan; gebruikers kunnen het groeiende aantal smarthome-apparaten in hun thuisnetwerk eenvoudiger bedienen en beheren.
• FRITZ!OS 7.20 ondersteunt de binnenkort beschikbare FRITZ!DECT 500-ledlamp en FRITZ!DECT 440-schakelaar met vier knoppen.
AVM, nl.avm.de

Check Also
LG Wing
LG Electronics heeft de LG Wing geïntroduceerd. De LG Wing ondersteunt het doel van LG ...