Anniversary Edition: Denon viert feest met speciale edities

Redactie Audio Nieuws

Archief Media Detail 306-2020
Denon is dit jaar 110 jaar oud. Reden voor het Japanse merk om een aantal heel speciale producten op de markt te brengen. Exclusief ook, want de Anniversary Edition AV-receiver, geïntegreerde versterker en sacd-speler dragen een premiumprijskaartje. Maar daarvoor krijg je wel unieke toestellen, zegt Denon.

 In totaal brengt Denon ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag vier speciale producten op de markt. Naast de 13-kanaals AVC-A110 AV-versterker, de PMA-A110 geïntegreerde versterker en de DCD-A110 sacd-speler komt er ook een speciale editie van Denons bekende DL-A110 MC-cartridge beschikbaar.
De drie audioapparaten gaan onmiddellijk herkenbaar zijn als speciale edities. Ze zijn uitgevoerd in een unieke zilvergraniet kleur en dragen 110th Anniversary-logo’s. Een speciaal certificaat getekend door de hoofdingenieur van Denon en een garantie van vijf jaar moeten het exclusieve karakter nog verder benadrukken.

Klaar voor 8K
Bijzondere hifi-apparaten verschijnen wel af en toe, maar een speciale editie van een AV-receiver is toch wel heel uitzonderlijk. De AVC-A110 is dan ook een opmerkelijk toestel. Het lijkt gebaseerd op de AVC-X8500H, het huidige topmodel bij Denon, maar is in tegenstelling tot dit toestel wel uitgerust met een HDMI-luik dat klaar is voor 8K/60Hz en 4K/120Hz. Ondersteuning voor de nieuwe HDMI-features maakt de AVC-A110 helemaal geschikt voor de nieuwe generatie spelconsoles van Microsoft en Sony. Wie zijn thuisbioscoop groots ziet, kan rekenen op ondersteuning voor DTS X:Pro, het formaat dat DTS ontwikkelde voor cinema’s met véél kanalen. De AVC-A110 is écht bedoeld voor wie surround echt serieus neemt, want je betaalt 5.500 euro om deze AV-receiver in handen te krijgen.

High-end hifi
In Japan had Denon altijd een aantal luxueuze audiotoestellen, maar die bereikten de Europese markt maar zelden. Het merk werd in zijn eigen thuisland altijd iets hoger ingeschat. Met de PMA-A110 (3.500 euro) en de DCD-A110 (3.000 euro) zoekt Denon ook in onze regio die erkenning.
De PMA-A110 is een zeer volledige geïntegreerde 2 x 80 Watt versterker met zowel digitale als analoge ingangen, gebaseerd op Denons UHC-topologie. Het bevat een uitgebreid DAC-gedeelte, bestaande uit vier Burr Brown PCM1795-chips. Meestal bevatten versterkers slechts één van die chips, maar hier worden er twee per kanaal gebruikt in zogenaamde ‘differential mode’. Diezelfde viervoudige DAC-opstelling vind je ook in de DCD-A110. Daarbij wordt digitale audio eerst tot 32x geupsampled door de Ultra 32-motor op basis van Intels Cyclone-technologie.

Jamie Biesemans

Informatie
Denon, www.denon-hifi.nl

Check Also
Sonus faber Lumina Collection: LUxe, MInimalistisch design & NAtuurlijk geluid
Archief Media Detail 306-2020 Savor Audio is verheugd dat de nieuwe Sonus faber Lumina Collection ...