Rotel Michi: uitbreiding!

Redactie Audio Nieuws

Archief Media Detail 306-2020
Rotel heeft met de herintroductie van het merk Michi een enorm succes behaald en breidt zijn bestaande aanbod van voor- en eindversterkers nu uit met de Michi X3 en X5 geïntegreerde versterkers. De nieuwe geïntegreerde versterkers hebben dezelfde industriële vormgeving en afwerking als de onlangs uitgebrachte modellen P5, S5 en M8.

De Rotel Michi X5 geïntegreerde versterker is compleet uitgerust en ondersteunt maar liefst veertien ingangsbronnen, waaronder analoog, digitaal, XLR, PC-USB met 2x DSD-decodering en MQA-weergave, bluetooth met apt-X en draadloze AAC-streaming van hoge kwaliteit, plus Moving Magnet- en Moving Coil-phonotrap. Voor de omzetting van digitaal naar analoog wordt een AKM 32-bits DAC van 768 kHz gebruikt, waarmee een bijzonder hoge nauwkeurigheid en timing van de audio wordt bereikt. De X5 sluit nauw aan bij de architectuur van de bestaande Michi P5/S5 voorversterkereindversterkercombinatie en wordt eveneens aangedreven door twee in eigen huis vervaardigde, extra grote toroïdale transformatoren. Daarmee kan de X5 (€ 7.000) een uitgangsvermogen van 600 Watt in 4 Ohm en 350 Watt in 8 Ohm leveren met een bijna onbegrensde, gecontroleerde basenergie. Het grafisch display op het voorpaneel biedt eenvoudige toegang tot alle instelmogelijkheden via de speciaal ontworpen, kenmerkende Michi-afstandsbediening. Het display kan worden geconfigureerd om de bedrijfsstatus, een 12-bands grafische equalizer of een piekvermogensmeter weer te geven.

Rotel Michi X3
De X3 geïntegreerde versterker, die een robuust vermogen van 350 Watt in 4 Ohm en 200 Watt in 8 Ohm levert, wordt aangedreven door een zeer efficiënte, extra grote, toroïdale transformator, die in eigen huis is vervaardigd. Deze voedt onafhankelijke spanningsregelcircuits voor analoog, digitaal en eindversterking, wat een optimale elektrische isolatie garandeert. De architectuur van de X3 is volledig gericht op continue levering van hoogwaardige prestaties. Alle circuits zijn ontworpen om het signaalpad naar alle dertien ingangsbronnen, waaronder XLR, analoog, digitaal, PC-USB, Bluetooth apt-x draadloze streaming en Moving Magnet-phonotrap, te optimaliseren. De X3 heeft een circuitontwerp met directe paden om gevoelige audiosignalen en de verwerking van de stroomsterke versterkertrap verder te isoleren. Hierdoor wordt de ruisvloer verlaagd en ontstaat een beter geluidsveld. Het hogeresolutiescherm van de X3 (€ 5.000) zorgt voor een snelle instelling van alle  functies en meerdere, door de gebruiker te selecteren configuratieopties van het run-time display.

Informatie
Rotel, www.rotel.com

 

Check Also
De virtuele IBC 2020: anders dan anders
Archief Media Detail 306-2020 Ook bij de Internationale Broadcast Convention (IBC) sloeg het Corona-virus toe. ...