Nieuwe OLED TV Panasonic HZW2004 serie

Redactie Nieuws Video

Panasonic heeft de introductie van de HZW2004 serie aangekondigd. Deze nieuwe OLED TV heeft een speciaal Master HDR OLED Professional Edition scherm met door Panasonic ontwikkelde verbeteringen in de hardware. De HZW2004 serie werd geoptimaliseerd door een gerenommeerde colorist in Hollywood en biedt een fraaie kleurnauwkeurigheid en aanzienlijk betere maximale en gemiddelde helderheidsniveaus. Deze serie is beschikbaar in 65 en 55 inch en in Nederland verkrijgbaar onder modelnummer 65HZW2004 en 55HZW2004. De HZW2004 serie is de eerste OLED TV ter wereld die zowel Dolby Vision IQ als Filmmaker Mode ondersteunt naast Dolby Vision, HDR10+ en HLG Photo, het formaat waarmee foto’s in HDR kunnen worden weergegeven. Bovendien ondersteunt deze TV niet alleen Filmmaker Mode maar ook het door Panasonic ontwikkelde Intelligent Sensing, dat het beeld automatisch aanpast op basis van de hoeveelheid omgevingslicht. Deze functie werd afgesteld in samenwerking met studio’s in Hollywood om de kleuren en het beeld overeen te laten komen met de oorspronkelijke creatieve visie. Kijkers kunnen hierdoor zowel in donkere als helder verlichte kamers genieten van HDR-beeldkwaliteit op Hollywood-niveau. Dolby Vision IQ laat de voordelen van Dolby Vision verder reiken dan HDR. Op een slimme manier optimaliseert het de beleving van de beeldkwaliteit ongeacht het omgevingslicht of het type content. En dat allemaal zonder dat de kijker naar de afstandsbediening hoeft te grijpen. De HZW2004 serie heeft ingebouwde, omhooggerichte luidsprekers die een volwaardige Dolby Atmos-ervaring kunnen leveren. Het volledige audiosysteem is ook afgestemd door technici van Technics. Met ondersteuning voor spraakbediening integreert de HZW2004 serie naadloos met een Smart Home installatie.
Panasonic, www.panasonic.nl

Check Also
OnePlus Nord
OnePlus introduceert de OnePlus Nord, zijn eerste product uit de nieuwe, betaalbaardere smartphoneserie. De OnePlus ...