LG 8K TV Line up

Redactie Nieuws Video

LG Electronics toonde een nieuwe line-up van 8K-televisies op CES. Maar liefst acht gloednieuwe televisies met 77 en 65 inch modellen vullen het bestaande aanbod van 88- en 75 inch toestellen aan. De line-up, die in 2020 beschikbaar is, omvat premium 88- en 77-inch LG SIGNATURE OLED 8K-televisies (modellen 88/77 OLED ZX) en geavanceerde LG NanoCell TV’s (modellen 75/65 Nano99, 75/65 Nano97, 75/65 Nano95). 8K OLED staat voor betoverende beeldkwaliteit en de ultieme home entertainment-ervaring. Alle modellen bieden de mogelijkheid om native 8K-content af te spelen én de 8K-ervaring te beleven dankzij de ondersteuning van de breedste selectie 8K-contentbronnen van HDMI- en USB-digitale ingangen, waaronder codecs zoals HEVC, VP9 en AV1. Dit laatste wordt ondersteund door de belangrijkste streamingproviders, waaronder YouTube. De 8K-televisies van LG ondersteunen 8K-contentstreaming met een snelle 60FPS en zijn gecertificeerd om 8K 60P via HDMI te leveren. Nieuwigheden van de 2020 line-up:
• De nieuwste 8K-televisies van LG presteren optimaal dankzij de nieuwe α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processor. Deze maakt gebruik van deep learning voor een geoptimaliseerde beeld-en geluidskwaliteit bij alle soorten content. Dit is mogelijk door middel van AI-gebaseerde 8K upscaling. Een intelligent deep learning-netwerk analyseert namelijk de inhoud en past een frequentie-gebaseerde Sharpness Enhancer toe om zo inhoud met een lagere resolutie te verhogen tot bijna 8K perfectie. Zo kan ook 4K content als 8K beleefd worden.
• De AI Picture Pro van de α9 Gen 3-processor is in staat om gezichten en tekst op het scherm te herkennen, deze te verfijnen en aan te scherpen om meer natuurlijke huidtinten, goed gedefinieerde gelaatstrekken en duidelijkere tekst te produceren. Bovendien herkent de Auto Genre Selection het type content en past deze automatisch de ideale beeldinstellingen toe. Zo garandeert LG bij films, sport, standaardbeeld en animatie de beste beeldkwaliteit.
• LG’s AI Sound Pro analyseert en classificeert audio in vijf categorieën – muziek, films, sport, drama of nieuws – voor duidelijkere stemmen en een rijker achtergrondgeluid. Gesproken woorden worden geïsoleerd en het volume ervan verhoogd, waardoor het onderscheid tussen achtergrond en gesproken dialogen duidelijker is en gesprekken makkelijker te volgen zijn.
LG Electronics, www.lg.com/nl

Check Also
JBL Boombox 2
Met 24 uur afspeeltijd en ingebouwde powerbank levert JBL’s nieuwste draagbare luidspreker JBL’s Original Pro ...