Nikon Z 50: uitbreiding

Redactie Fotografie Nieuws

Nikon heeft de Nikon Z 50 geïntroduceerd, de eerste DX-formaat systeemcamera in de Z-serie, en de eerste twee NIKKOR Z- zoomobjectieven voor de DX-camera’s; de NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR en de NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Met zijn zeer hoge beeldkwaliteit legt de gloednieuwe Nikon Z 50 scherpe foto’s en 4K-films met veel details, diepte en kleur vast. Als de Z 50 wordt gecombineerd met de nieuwe NIKKOR Z DX-objectieven produceert dit spiegelloze systeem prachtige beelden, van groothoek tot tele. De Z 50 is uitgerust met een grote 20,9 MP DX-formaat sensor en biedt de optische voordelen van het spiegelloze systeem van Nikon in een stevige, compacte DX-camerabody. Eigenschappen die zijn overgenomen van de Nikon Z 7 en Z 6, zijn de grote Nikon Z-vatting en het lichtsterke, brede hybride AF-systeem (autofocus). De Z 50 is ook voorzien van een scherpe elektronische zoeker, een kantelbaar touchscreen en de diepe grip die typerend is voor de Nikon systeemcamera’s waardoor ze comfortabel in de hand liggen. De Eye-detection AF maakt de Z 50 een uitstekende camera voor portretten, terwijl u met continu-opnamen van maximaal 11 bps (met AF/AE) moeiteloos beweging kunt vastleggen. De Z 50 is volledig compatibel met de FTZ–vattingadapter van Nikon, die het mogelijk maakt NIKKOR D-SLR-objectieven met F-vatting met deze camera te gebruiken.
Nikon, www.nikon.nl

Check Also
Samsung ‘Best Global Brands 2019’ van Interbrand
Samsung behoudt zijn zesde plaats in de lijst met ‘Best Global Brands 2019’ van Interbrand. ...