Langverwachte opvolger: Canon EOS M200

Redactie Fotografie Nieuws

Canon heeft de langverwachte opvolger aangekondigd van de populaire EOS M100 – de Canon EOS M200. Tot de verbeteringen aan deze systeemcamera behoren de nieuwste DIGIC 8-processor, verbeterde autofocus en de toevoeging van 4K-videoregistratie. De intuïtieve gebruikersinterface is perfect voor gebruikers die voor het eerst met een systeemcamera aan de slag gaan en toont nuttige aanwijzingen op het scherm, inclusief tips & tricks, voor het beste resultaat. De 24,1 Megapixel APS-C-sensor is groter dan die van een smartphone. De sensor staat dan ook garant voor zeer gedetailleerde opnamen die er scherp en aantrekkelijk uitzien, zelfs na een beelduitsnede of vergroting voor delen op social media. De camera is bovendien uitgerust met Dual Pixel CMOS AF – een door Canon ontwikkelde technologie die zorgt voor foto’s en video’s met een professionele uitstraling door bewegende onderwerpen scherp in beeld te houden met een stijlvolle onscherpte van de achtergrond. De introductie van Canon’s nieuwste DIGIC 8-processor, biedt zowel nieuwe functionaliteit als een uitstekende beeldkwaliteit. Met een maximale ISO-waarde van 100 – 25.600 (uitbreidbaar tot ISO 51.200-equivalent) beschermt de DIGIC 8 tegen beeldvervaging en vermindert de processor beeldruis tijdens het maken van opnamen in donkere locaties, zoals een bar of muziekhal. DIGIC 8 voegt ook een nieuwe dimensie toe aan storytelling: de 4K-moviefunctie zorgt bij video-opnamen voor de hoogste helderheid. Met een 4K-time-lapse-functie en de mogelijkheid om 4K-foto’s van 4K-video’s te maken, tilt de EOS M200 storytelling naar een nog hoger niveau. De Canon EOS M200 kit inclusief de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM heeft een verkoopadviesprijs van 609,99.
Canon, www.canon.nl

Check Also
Cat S52: een exceptioneel slanke ‘rugged’ smartphone
Cat Phones kondigt de Cat S52 aan, een exceptioneel elegante en slanke, maar ‘truly rugged’ ...