Braun Audio keert terug

Redactie Audio Nieuws

Braun Audio keert na bijna dertig jaar terug op de audiomarkt met een moderne remake van zijn klassieke LE-luidsprekers uit 1959. De hernieuwde LE-range bestaat uit drie slimme hifi-luidsprekers – LE01, LE02 en LE03 – en bijbehorende Braun Audio-app. De modellen zullen verkrijgbaar zijn in zowel zwart als wit. Het LE-gamma werd in 1959 ontworpen door Dieter Rams en was destijds enorm populair dankzij het minimalistische ontwerp. Met de geheel hernieuwde serie LE-speakers bouwt Braun Audio voort op het tijdloze, minimalistische ontwerp van toen, met de toevoeging van technologieën van nu. De bediening van de speakers is intuïtief en ze combineren esthetiek en gebruiksgemak. Door hoogstaande geluidsprestaties te verbinden met een minimalistisch ontwerp, zijn de speakers opvallend zonder opdringerig te zijn. Ze zijn op zo’n manier gebouwd, dat ze bij elke volume-instelling een zeer gedetailleerd en helder geluid laten horen. Dankzij de grote spreiding van de BMR-aandrijfeenheden (Balanced Mode Radiator) ontstaat een geluidsbeeld van bijna 180 graden. Hierdoor kunnen de speakers overal in een ruimte neergezet worden en hoef je niet na te denken over de ‘ideale’ positie, zoals bij traditionele luidsprekers. In dertig jaar tijd heeft de techniek niet stilgestaan. Braun Audio heeft ervoor gezorgd dat de technologie van de speaker voldoet aan de eisen van de moderne consument. De speakers hebben multiroom-functionaliteit en kunnen draadloos als stereopaar worden gekoppeld. De Equalizer-instellingen in de Braun Audio-app zorgen ervoor dat de luidsprekers automatisch worden ingesteld op de ideale waardes voor een specifieke ruimte. Verder zijn de speakers ook voorzien van spraaktechnologie voor het aansturen van een smarthome.
Braun, www.braun.com

Check Also
Nieuwe KEF KF92 subwoofer
KEF introduceert de KF92, een nieuwe subwoofer die de verschillende bastonen exact weergeeft zoals het ...