XEEN CF range: cine objectieven met carbon behuizing

Redactie Fotografie Nieuws

Transcontinenta introduceert met de XEEN CF range een geheel nieuw lijn professioneel cine objectieven. De XEEN CF range zal uiteindelijk in 2020 vijf objectieven beslaan van ultragroothoek tot kort tele. De huidige XEEN cine prime objectieven die speciaal voor video en cinematografie ontwikkeld zijn, werden door Samyang in 2015 geïntroduceerd. De geheel nieuw ontworpen XEEN CF objectieven zijn de eerste Full-Frame cinema objectieven die gemaakt zijn met koolstofvezel in de behuizing. Het carbon materiaal is lichter dan metaal, maar is tegelijkertijd toch ook veel steviger. Hiermee volgt XEEN CF de trend van compact en lichtgewicht video apparatuur, en leveren de XEEN CF objectieven de allerhoogste beeldkwaliteit. De XEEN CF objectieven ondersteunen de grote beeldsensoren van de laatste filmcamera’s en zijn geschikt voor de PL, Sony E en Canon EF bajonet. Daarnaast zijn ze de perfecte keuze voor het gebruik met (professionele) drones en gimbals, waardoor ze zeer flexibel in te zetten zijn. Het gebruik van carbon maakt de objectieven licht, duurzaam en geeft een luxueuze en toekomstgerichte uitstraling.
Met een ondersteuning voor 8K video en een unieke X-coating technologie, worden interne lichtreflecties optimaal gecontroleerd om zo een onderscheidende look te creëren. De specifieke flare en ghosting zorgen daarbij voor een dramatisch beeldeffect. Deze beeld eigenschap biedt maximale mogelijkheid om delicate emoties over te brengen op het bioscoopscherm. Het hoge lichtsterkte van T1.5, met maar liefst 11 diafragmabladen, zorgt niet alleen voor uitstekende prestaties bij weinig licht, maar geeft ook een prachtige bokeh. Types en prijzen vindt u op onderstaande website.
Samyang, www.samyangbenelux.com

Check Also
IBC 2019: highlights uit het enorme aanbod
Archief Media Detail 301-2019 Traditioneel begon in de eerste week van september weer de Internationale ...