M-PRO: de partner voor het ‘slimme huis’

Redactie Shows

Archief Media Detail 301-2019
Tijdens de jaarlijkse dealerdag bij M-PRO maakten we kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van huisautomatisering. Een boeiende ervaring met een feestelijk tintje.

We zijn te gast bij M-PRO BeNeLux in Sint-Truiden waar dealers uit Nederland samenkomen om tijdens de jaarlijkse dealerdag kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen die dit jaar gelanceerd worden. Het Belgische M-PRO van Mario Clabots viert bovendien zijn vijftienjarig bestaan. Redenen genoeg om er een groots spektakel van te maken.

M-PRO
M-PRO beschikt over een uitgebreide ervaring inzake alle aspecten van de audiovisuele industrie. Zowel op het vlak van residentiële als commerciële automatisering kun je op M-PRO BeNeLux rekenen als de uitgelezen technische audiovisuele partner voor residential and commercial automation, live music, voice alarm en security, conferencing, recording, broadcasting en nog veel meer.

Comfort, luxe en gebruiksgemak
Jörgen Smits, sales manager residential van M-PRO, schetst ons een beeld van de toenemende belangstelling voor domotica, eigenlijk huisautomatisering. “Mensen zijn gesteld op comfort en luxe, maar nog meer op gebruiksgemak. Lekker thuiskomen en met één app het hele huis besturen, zelfs tot in de tuin, het wordt steeds gemakkelijker. Daarbij vinden mensen het uiterst belangrijk dat alle apparatuur die ze hiervoor nodig hebben netjes ingebouwd wordt, zonder sporen na te laten. Dat wil zeggen: geen zichtbare speakers en kabels. Het is allemaal mogelijk, maar daarvoor heb je natuurlijk betrouwbare partners nodig.”
Partners zoals Control4, Triad en Pakedge, de drie belangrijkste topmerken die door M-PRO verdeeld worden aan een vrij divers publiek van elektrotechnische bedrijven, system integrators, installateurs en audiovideo dealers.

Control4 Smart Home OS3
Control4 is een geprefereerde partner van M-PRO. Met Smart Home OS3 lanceert Control4 een gloednieuwe userinterface. “Een totaal nieuwe look voor de bediening van alle systemen in je huis vanuit één app”, legt Jörgen Smits uit. “Selecteer een ruimte in je woning en je kunt niet alleen de verlichting bedienen en de tv of je audio-installatie aanzetten, maar veel meer. Met Control4 Smart Home OS3 kun je alle systemen in je huis, die van uit een centrale controller bestuurd worden, controleren en beheren. Dat kan via een netwerk, infrarood, relaiscontacten, noem maar op. Zelfs van op afstand, zo gemakkelijk kunnen we het je maken”, lacht hij.

Control4 CA-10
De nieuwste en meteen de grootste controller van Control4 is de CA-10, het brein van je smart home. De CA-10 beheert je domoticasysteem zodat alle elektronische apparaten in je huis kunnen samenwerken, ongeacht de grootte van je huis en de complexiteit van je systeem. De CA-10 bestuurt zowel in-wall touchscreens, draadloze keypads en afstandsbedieningen als matrix switches, versterkers en receivers. Maar hij kan even goed overweg met elektronische sloten, deurstations, camera’s en alarmsystemen.

Triad Speakers
Met de nieuwe Distributed Audio Series levert Triad, het huismerk van Control4, een assortiment plafondluidsprekers zoals de IC83DT 52 in-ceiling plafondluidsprekers en de IW83 in-wall muurluidsprekers die menig muziekliefhebbers zullen kunnen bekoren. Luidsprekersystemen waarmee je in alle kamers van je huis kunt genieten van de kenmerkende signature sound van Triad.

Pakedge
Met Pakedge dat in 2016 door Control4 overgenomen werd, kan Control4 eigen netwerksystemen op maat samenstellen met switchers, power supplies, routers en acces points. Van op afstand te bedienen met het vernieuwde BakPak remote management & monitoring systeem. Met BakPak kunnen dedicated installateurs van Control4 van op afstand vanuit één enkele webinterface of mobiele app de netwerken en apparaten van hun klanten van op afstand configureren, bewaken en inschakelen. Zij ontvangen in realtime meldingen wanneer een kritisch apparaat bij hun klanten offline valt zodat ze nog voor de klant het zelf vaststelt op de hoogte zijn van het probleem. Een proactieve, klantvriendelijke en efficiënte service die de gemoedsrust van hun klanten verzekert.

Garvan Acoustics
Met het Italiaanse Garvan haalde M-PRO een specialist in huis op het vlak van luidsprekers voor binnen en buiten, inbouw en opbouw. Met haar typisch Italiaans design geeft Garvan, naar eigen zeggen, vorm aan de emoties die geluid en muziek opwekken. Feit is dat Garvan er in geslaagd is om geavanceerde akoestische technologie te combineren met elegante en innovatieve ontwerpen zoals de Goccia, beter bekend als ‘the Drop’. De Drop is een druppelvormige, hangende luidspreker met keramische behuizing. De uit cellulose gemaakte conus van de Drop en de tweeter met een 25 mm zijden dome zorgen voor een helder en realistisch geluid. Naast de Drop vind je in het assortiment van Garvan ook tailor made in-wall en in-ceiling speakers zoals de Quadra plafondpanelen en de tuinluidsprekers uit de Scopri-series.

Garvan Acoustic Wellness
De sinds kort verkrijgbare akoestische panelen van Garvin zijn het resultaat van vijftien jaar voortdurende akoestische innovaties om de beste akoestische oplossingen te bieden. De panelen verminderen het geluidsniveau dat wordt gegenereerd in interieurs en zorgen voor een comfortabele sfeer waarin mensen op een aangename manier gesprekken kunnen voeren met elkaar. De akoestische panelen van Garvin kunnen zowat overal aangebracht of opgehangen worden. Dankzij de enorme keuze aan op gemaakte ontwerpen uit de Quadra series, de gebruikte stoffen en prints, krijgen de panelen een persoonlijke toets mee.

Cerasonar
De gloednieuwe onzichtbare DML-luidsprekerpanelen oftewel ‘plaster speakers’ uit de referentiereeks van het Duitse Cerasonar maken het gebruik van conventionele speakers in een thuisbioscoop overbodig. Ze maken gebruik van een geperfectioneerde techniek die al sinds de jaren 1930 bekend is. In tegenstelling tot conventionele luidsprekers, beweegt het oppervlak van de platte panelen van Cerasonar niet zoals een zuiger. De luidsprekerpanelen van Cerasonar verspreiden de trillingen van de drivers over het gehele oppervlakte van het paneel, met als resultaat een maximale uitslag van slechts 0,3 mm. Ze kunnen haast onzichtbaar in elke interieur ingepast worden, zowel onder behang als onder een specifieke bepleistering.

K-array
We vermelden ook nog graag de Installed Sound-serie van K-array. Deze Italiaanse producent van unieke audio-oplossingen verrast keer op keer met revolutionaire ontwerpen. Van de minuscuul kleine Lyzard, de flexibele Anakonda, de Kayman speakers, de Kommander versterker in stainless steel tot de Azimut series die ondanks een minimalistisch design niettemin een totaaloplossing bieden. Stuk voor stuk efficiënte producten voor de professionele audio-industrie die dankzij het gebruik van de meest duurzame en ondoordringbare materialen zoals aluminium en roestvrijstalen frames volledig weersbestendig zijn en toch indrukwekkende prestaties leveren.

Feest
Na de uitreiking van de jaarlijkse Dealer Awards kregen de aanwezigen ruimschoots de kans om van dichtbij kennis te maken met de voorgestelde nieuwigheden en met elkaar van gedachten te wisselen. Naar goede Belgische gewoonte horen bij evenementen als deze de nodige hapjes en drankjes. Vooral als er een vijftienjarig jubileum te vieren valt.

Informatie
M-PRO, www.m-pro.be

Edouard Hendrix

 

 

 

Check Also
Cinetree: eerste streamingdienst met shop-in-shop omgeving
Om jonge makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de ...