Denon breidt de X-serie uit: AVR-X2600H en AVR-X2600H DAB en de AVR-X1600H

Redactie HomeCinema Nieuws

Denon heeft drie nieuwe AV-receivers in de X-serie aangekondigd. De AVR-X2600H en AVR-X2600H DAB (150 Watt per kanaal) en de AVR-X1600H (145 Watt per kanaal) leveren een levendige 7.2-surround geluidservaring die veel verder gaat dan de mogelijkheden van tv-audio of zelfs traditionele soundbars. De nieuwe, hoogwaardige AV-receivers uit de X-serie van Denon bieden een werkelijk meeslepende 3D-audio-ervaring en ondersteunen de nieuwste surroundgeluidsformaten, zoals Dolby Atmos Height Virtualization Technology. Hierdoor wordt traditioneel stereo-, of surround systeem voorzien van gevirtualiseerde hoogte- en surroundeffecten. De AVR’s uit de X-serie van Denon zijn voorzien van eARC (enhanced Audio Return Channel), waarmee ongecomprimeerde en objectgebaseerde audio van de tv naar de receiver wordt gestuurd via één HDMI-kabel en ALLM (Auto Low Latency Mode). Dit voorkomt haperingen tijdens het gamen. De AVR’s uit de X-serie zijn voorzien van eARC passthrough, 4K Ultra HD en volledige HDCP 2.3-ondersteuning op alle HDMI-poorten en bieden naadloze verbindingen met de nieuwste 4K- en toekomstige 8K-tv’s, evenals streamingsapparaten, spelcomputers en andere bronspelers. Audiocontent van de tv kan zowel in de hoofdruimte als een tweede ruimte worden afgespeeld met behulp van HDMI en de nieuwe tv-audio distributiemodus. Dankzij de nieuwste 4K-videotechnologieën, zoals Dolby Vision, HDR10, en HLG, kun je genieten van een compromisloze beeldkwaliteit via de tv of een projector. De AVR’s uit de X-serie van Denon zijn ook geschikt voor HDCP 2.3 en daarmee compatibel met de nieuwste kopieerbeveiligde inhoud. De AVR’s uit de X-serie van Denon zijn compatibel met Apple AirPlay 2 en zijn dus geschikt om muzieknummers via Apple Music mee te streamen. Eenvoudige draadloze connectiviteit met populaire muziekstreamingsdiensten, zoals Spotify, Deezer, Tidal, en meer via Bluetooth, Apple AirPlay 2 en WiFi met ingebouwde HEOS multiroom. De AVR’s uit de X-serie van Denon werken ook met Google Assistant en Apple Siri voor moeiteloze spraakbesturing. Prijzen vanaf 579 euro.
Denon, www.denon-hifi.nl

Check Also
FRITZ!Repeater 3000: nieuwste Mesh WiFi-product
Met de FRITZ!Repeater 3000 voegt AVM een krachtige, nieuwe Mesh WiFi-repeater toe aan zijn portfolio. ...