Marantz NR1510 en NR1710: twee nieuwe slanke 4K Ultra HD receivers

Redactie Audio Nieuws

Marantz heeft twee nieuwe slanke 4K Ultra HD receivers aangekondigd: de NR1510 ( 599) en de NR1710 (€ 749). De NR1710 biedt ondersteuning voor Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X en DTS Virtual:X. Gebruikers kunnen hierdoor genieten van een verbeterde thuisbioscoopervaring. Dankzij de Dolby Atmos Height Virtualization Technology van de NR1710 kunnen gebruikers genieten van een 3D-luisterervaring zonder de noodzaak om hoogte- of surroundspeakers toe te voegen. Luisteraars kunnen maximaal vijf kanalen configureren voor een 5.1-opstelling en hoogte- en surroundeffecten worden door de Dolby Atmos Height Virtualization Technology toegevoegd. Ze kunnen ook alle zeven kanalen gebruiken voor een 7.1-opstelling. In dat geval worden er gevirtualiseerde hoogte-effecten toegevoegd door de technologie voor een meeslependere ervaring zonder aparte surround- of overheadspeakers. Dankzij het krachtige, zelfstandige versterkeronderdeel kunt u genieten van uitzonderlijk muziek- en filmgeluid. Alle kanalen zijn voorzien van evenveel vermogen (90 Watt op de NR1710 en 85 Watt op de NR1510 – 1ch, 6 Ohm, 1 % THD) met aandrijvingsvermogen voor boekenplankluidsprekers en veeleisende zuilluidsprekers met lage impedantie. De NR1710 is voorzien van acht HDMI-ingangen. Iedere ingang ondersteunt de nieuwste video- en afbeeldingsformaten, inclusief HDCP 2.3, 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, High Dynamic Range (HDR10) en BT.2020 passthrough. De NR1710 ondersteunt eARC (Enhanced Audio Return Channel) voor de transmissie van verliesvrije en object-georiënteerde audio, zoals Dolby TrueHD en Dolby Atmos. Luisteraars kunnen hierdoor eenvoudig genieten van betere en meeslependere geluidservaringen tijdens het tv-kijken. De NR1710 maakt optimaal gebruik van de ingebouwde HEOS-technologie en werkt met de belangrijkste spraakbesturingssystemen: Amazon Alexa (nog niet beschikbaar in Nederland en België), Google Assistant en Apple Siri.
Marantz, www.marantz.eu

Check Also
KEF LSX ondersteuning Apple Airplay 2
LSX, het compacte en volledig draadloze muzieksysteem van KEF bestaande uit twee speakers, ondersteunt sinds ...