Sony introduceert ZG9-serie BRAVIA 8K HDR Tv’s in een 85- en 98-inch beeldformaat

Redactie Nieuws Video

Sony introduceert de stijlvolle ZG9-serie BRAVIA 8K HDR Tv’s in een 85- en 98-inch beeldformaat. De BRAVIA ZG9 8K HDR LED TV serie produceert hoogwaardige HDR beeldkwaliteit via de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme speciaal ontwikkeld voor 8K resolutie. Dit algoritme kan op intelligente wijze objecten in beeld detecteren en analyseren. Dit resulteert in een realistische weergave van details en een hoogwaardig contrast. De X1 Ultimate maakt deze analyses dankzij Sony’s Object-based Super Resolution. Deze processor kan een object individueel remasteren voor meer diepte, nauwkeurige textuur en een realistischer beeld. De Processor X1 Ultimate werkt nauwkeurig samen met de nieuw ontwikkelde 8K X-Reality PRO engine. Sony maakt hierbij gebruik van een 8K-beeldendatabank. Om alle details perfect weer te geven refereert de upscaling-engine naar de beelden uit deze database. Dit resulteert in een gedetailleerde beeldweergave. Tevens is voor de ZG9-serie een nieuwe Backlight Master Drive met full-array local dimming ontwikkeld. De ledmodules van deze modellen worden onafhankelijk aangestuurd. Dit garandeert een dynamisch contrast met een hoge helderheid en indrukwekkende zwarttinten. Om het hoogste rendement uit dit backlightsysteem te halen, gebruikt de 8K X-tended Dynamic Range PRO de bespaarde energie om slim de helderheid op te schroeven op de plekken waar dat nodig is. Nauwkeurige geluidsplaatsing speelt een belangrijke rol bij grootformaat beeldschermen. Sony heeft het concept van Acoustic Surface-geluidstechnologie uitgebreid naar de ZG9. Dit onder de noemer Acoustic Multi-Audio waarbij vier naar voren gerichte luidsprekers zijn geïntegreerd in de aluminium bezel. Zowel aan de boven- als onderkant van de TV zijn twee speakers voorzien om de geluidsplaatsing zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. De kijker zal het geluid vanaf het scherm horen komen en niet vanuit de luidspreker. Ook heeft de ZG9 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Multi-Audio gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop. Om de audio ervaring nog verder te verbeteren zal ondersteuning voor Dolby Atmos in de toekomst worden toegevoegd via een software-update. Dit zorgt voor een breed en rijk geluidsveld. De KD-85ZG9 heeft een prijs van 17.000 en de (niet schrikken) KD-98ZG9 80.000…
Sony, www.sony.nl

Check Also
Yamaha Surround:AI
Met Surround:AI presenteert Yamaha de nieuwe generatie Digital Sound Processing (DSP). De consequente volgende stap ...