Elac DS-A101: Een andere kijk op een geïntegreerde versterker

Redactie Audio Nieuws

Elac introduceert de DS-A101, een veelzijdige geïntegreerde versterker, die prestaties koppelt aan flexibiliteit qua bediening en mogelijkheden. In combinatie met Elac Discovery Music Server DS-S101, Roon servers van andere merken of Roon software geïnstalleerd op een computer wordt de DS-A101 gezien als een Roon Endpoint waar muziek naar toe gestreamd kan worden. De DS-A101 is dan ook een waardevolle toevoeging aan het Elac Eco-systeem. Voor zowel de Roon- en niet Roon gebruikers biedt de DS-A101 veel gebruiksmogelijkheden, want Spotify Connect, Airplay en DNLA worden ondersteund en is er voorzien in Bluetooth ontvangst. De DS-A101 is voorzien van audio-ingangen en is dus ook geschikt om in ruimtes te plaatsen waar u externe muziekbronnen wilt kunnen aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een tv, cd-speler of een draaitafel. Voor het aansluiten van uw TV is de DS-A101 ( 849,-) uitgerust met een optische ingang en beschikt hij tevens over Dolby digital decoding en is er voorzien in Lip Sync. Speciaal voor LFE kun je daarom ook een actieve subwoofer op de DS-A101 aansluiten. Voor een fraaie stereo muziekweergave sluit je twee goede muzikale luidsprekers aan, die niet alleen muziek, maar met de ondersteuning van een subwoofer ook filmgeluid kamerbreed kunnen neerzetten. Het hart van de DS-A101 is een splinternieuwe BASH Tracking Amplifier, die 2 x 80 Watt levert aan luidsprekers van 8 of 4 Ohm. Deze nieuwe versterkerschakeling gebruikt een modulerende schakelende voeding die is gekoppeld aan een conventionele Klasse A/B versterker.
Servi-Q, www.servi-q.nl

Check Also
EZVIZ Wire-Free Camera LTE Base Station Kit: Innovatieve set accucamera’s
EZVIZ, een wereldwijd merk voor slimme huisbeveiliging, lanceerde de Wire-Free Camera LTE Base Station Kit. ...