Mu-so 2nd Generation

Redactie Audio Nieuws

Naim Audio heeft de tweede generatie van haar succesvolle Mu-so draadloze luidspreker gepresenteerd. De tweede generatie van Mu-so evolueert verder en neemt de iconische styling mee van zijn voorganger, echter onder zijn aluminium huid vind je technologische vooruitgang, nieuwe eigenschappen en mogelijkheden. Het hart van de tweede generatie Mu-so is Naim’s music-streaming platform, ontwikkeld door meer dan 25 ingenieurs over een tijdsbestek van drie jaar. Dit innovatieve platform kun je ook terugvinden in de andere streaming producten zoals hun top-of-the-line ND 555 netwerkspeler. De tweede generatie van Mu-so heeft 450 Watt vermogen dat via geheel nieuw ontwikkelde drivers wordt weergegeven. Naim heeft de expertise van concerngenoot Focal gebruikt voor de ontwikkeling van de drivers. De verbeterde weergave van geluidskwaliteit komt verder voort uit de 10 maal krachtigere processor en een verbeterd ontwerp van de interne behuizing. Stream je muziek in hoogwaardige kwaliteit (tot 32bit/384kHz) via UPnP of kies uit miljoenen tracks via Apple Music (Via Airplay 2), Spotify Connect, TIDAL, Chromecast built-in en internet radio. De verbeterde WiFi connectiviteit zorgt voor een stabielere streaming ervaring, uiteraard kan Mu-so 2 ( 1499,-) ook via ethernet worden aangesloten. Mu-so 2 is tevens voorzien van Bluetooth en een USB ingang om muziek vanaf USB-drives af te spelen. Een belangrijke aanvulling is de HDMI ARC ingang zodat je gemakkelijk het tv geluid kan beluisteren op je Mu-so 2. Geen soundbar met dure losse subwoofer, de Mu-so 2 is full-range en geeft je daarmee een complete geluidservaring. Het ontwerp van Mu-so is verder verbeterd en voorzien van een aantal mooie nieuwe details en het uiterlijk is voorzien van een donkergrijze aluminium afwerking en komt standaard met een grijze grille – nieuw zijn de kleuren Terracotta, Olijf en Peacock. De Naim app is verkrijgbaar voor iOS en Android; de laatste versie van de app laat je zoeken op artiest, album en meer, compleet met artwork en uitgebreide muziekinformatie. Daarnaast kun je het volumeniveau, verlichtingintensiteit, kamermodes en afspeellijsten aansturen. Voor de ware muziekliefhebber is de Mu-so 2 ook Roon Ready.
Latham Audio, www.latham.nl

Check Also
Cambridge Audio AX serie: betaalbaar
Het oer-Britse merk Cambridge Audio heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om ...