Xiaomi: Officiële launch in de Benelux!

Redactie Algemeen Telecom

Archief Media Detail 298-2019
Xiaomi introduceert een breed scala aan producten in de Benelux, van smartphones en smartwatches tot slimme nachtlampjes, scooters en laptops. De focus ligt op de nieuwste Mi 9, de Redmi Note 7 en de wearable Mi Band 3.

De aankondiging onderstreept de prioriteit die het technologiebedrijf geeft aan West-Europa binnen het wereldwijde uitbreidingstraject. Met behulp van het distributiepartnerschap met Tekpoint biedt Xiaomi in de Benelux zo veel mogelijk Mi-fans en -gebruikers toegang tot zijn innovatieve producten.
“We zijn trots dat we de Benelux-markt kennis kunnen laten maken met drie van onze meest kenmerkende producten. West-Europa heeft de hoogste prioriteit in ons uitbreidingsplan. We bieden een breed scala aan innovatieve producten uit verschillende productlijnen voor een eerlijke en toegankelijke prijs. Dit onderstreept onze filosofie om iedereen van een beter leven te laten profiteren met behulp van innovatieve technologieën”, aldus Ou Wen, Head of Western Europe, Xiaomi.
“De huidige smartphone- en IT-markt kenmerkt zich door een starre, inflexibele distributiestructuur en dalende prijzen, maar ook door logistieke onzekerheden en complexiteit”, vertelt Mark Schwarzgorn, CEO van Tekpoint. “Om onze klanten de grootst mogelijke flexibiliteit, een uitstekend productportfolio en prijszekerheid te garanderen, kiezen wij bewust voor een modern, onafhankelijk en gediversifieerd distributieconcept. We waarderen de mogelijkheid om ons gevestigde distributiemodel uit te breiden naar de Benelux en kijken ernaar uit om samen met resellers in de Benelux te werken aan het succes van Xiaomi, net als in andere Europese landen.”

Mi 9
Mi 9, het nieuwste vlaggenschip, is voorzien van een AI triple-camera, een 20 Watt draadloze oplaadmogelijkheid en uitstekende prestaties dankzij het Qualcomm SnapdragonTM 855 Mobile Platform, inclusief 4th Generation Qualcomm Artificial Intelligence (AI) Engine. Mi 9 is het eerste Xiaomi-vlaggenschip met een AI triple-camera, waarbij de hoofdcamera gebruikmaakt van de nieuwste 48-megapixel Sony IMX586 1/2”-sensor. Gebruikers kunnen hiermee 48-megapixel high-res foto’s te maken en nog scherpere foto’s nemen bij weinig licht. De Mi 9 combineert namelijk vier pixels in één, wat resulteert in zeer gevoelige 1,6µm-grote pixels.

Mi 9 heeft een mooi afgeronde achterkant, waardoor het toestel comfortabel in de hand ligt. Dankzij een geavanceerd kleurproces dat is toegepast op de achterkant van het toestel, kleurt de Mi 9 telkens anders. Aan de voorkant heeft Mi 9 een 6,39-inch 19.5:9 Samsung AMOLED Dot Drop-display. De telefoon beschikt over een nieuwe en verbeterde vingerafdruksensor op het scherm, waarmee je het toestel tot 25 procent sneller ontgrendelt dan de vorige generatie.
Van binnen beschikt Mi 9 over een grote 3300mAh-batterij, met zowel een bekabelde als draadloze snellaadoplossing. Deze oplossing is door het Duitse instituut TÜV Rheinland gecertificeerd voor veilig en snel laden. De Mi 9 6 GB + 64 GB-versie is verkrijgbaar voor 449 euro, de 6 GB + 128 GB kost 499 euro. Het toestel is beschikbaar in de kleuren Piano Black, Ocean Blue en Lavender Violet.

Redmi Note 7
De nieuwste smartphone uit de razend populaire Redmi Note-serie biedt het vertrouwde grote scherm en een uitstekende batterijduur. Het toestel tilt smartphonefotografie – in deze prijsklasse – naar een hoger niveau. Redmi Note 7 beleeft de grootste ontwerpverandering in de serie, dankzij de nieuwe premiumstijl. Zowel de voor- als achterkant is bedekt met Corning Gorilla Glass 5. Het prachtige 19.5:9 Dot Drop-display meet diagonaal 6,3 inch en heeft een FHD+-resolutie van 2380 x 1080. De hoge pixeldichtheid en waarheidsgetrouwe kleuren van het Redmi Note 7-scherm (84 procent NTSC-kleursysteem) bieden een van de beste visuele ervaringen in zijn klasse.
De achterkant van de Redmi Note 7 is voorzien van de Samsung ISOCELL Bright GM1 backside illuminated CMOS-sensor met 48 miljoen fysieke pixels. Bij het nemen van foto’s maakt de sensor gebruik van Samsung’s Tetracell-technologie die vier pixels combineert tot één grote 1,6µm-pixel. Dit zorgt voor een hogere lichtgevoeligheid en maakt het 12MP-beeld veel helderder, zelfs bij weinig licht. Bovendien koppelt Xiaomi de camera’s van Redmi Note 7 aan de nieuwste AI-functies, waaronder de nachtmodus-fotografiefunctie en AI-scènedetectie, AI-beautify en AI-portretten waarmee gebruikers eenvoudig schitterende foto’s maken.
Redmi Note 7 draait op Snapdragon 660 Mobile Platform en Qualcomm AI engine, met een maximale snelheid van 2,2 GHz. Dit ondersteunt ongeëvenaarde topprestaties tijdens het gamen en verwerken van data. Redmi Note 7 is beschikbaar in de kleuren Space Black, Neptune Blue en Nebula Red. De prijs in de Benelux ligt op 199 euro voor de 3 GB + 32 GB-versie en 229 euro voor de 4 GB + 64 GB-versie.

Mi Band 3
Xiaomi brengt ook de nieuwste editie van zijn razend populaire wearable op de markt: Mi Band 3. Deze zit boordevol spannende features, waaronder een groot OLED-touchscreen, een gestroomlijnd en minimalistisch unibody-ontwerp, eenvoudige navigatie, verbeterde alerts en een waterbestendigheid tot vijftig meter.

Xiaomi, mi.com

 

Check Also
OPPO lanceerd zijn nieuwste producten uit de Reno-serie
OPPO heeft zijn nieuwste producten uit de langverwachte Reno-serie gelanceerd. Met onder andere de unieke ...