Sony HT-X8500: Dolby Atmos soundbar

Redactie HomeCinema Nieuws

Sony introduceert de premium home-entertainment HT-X8500 2.1-kanaals-soundbar met Dolby Atmos en Virtual Surround Sound. Dankzij een innovatieve audiodriver en slim gepositioneerde speakers geniet iedereen thuis van een natuurgetrouwe bioscoop-ervaring. De HT-X8500 soundbar met Dolby Atmos en DTS:X is de oplossing om een thuisbioscoop te creëren. De Vertical Surround Engine produceert een kamervullend Dolby Atmos geluid zonder gebruik te maken van plafondweerkaatsing of omhooggerichte speakers. Deze technologie kan daadwerkelijk het effect van helikopters die boven het hoofd vliegen nabootsen. Zelfs wanneer de content geen Dolby Atmos of DTS:X ondersteuning biedt de HT-X8500 (Ä 400,-) een virtueel ruimtelijk geluid. Dit komt dankzij Sony’s Vertical Surround Engine-technologie om stereogeluid om te zetten naar bijna 7.1.2 geluidskanalen. De ingebouwde dubbele subwoofer levert een diep basgeluid en met de cinema audio-modus worden filmliefhebbers helemaal meegenomen in de film of serie. Deze nieuwe soundbars ondersteunen 4K HDR- en Dolby Vision voor een overdracht zonder verlies van audiokwaliteit, kleur of helderheid. De bijbehorende subwoofer is draadloos en daardoor vrij van extra kabels. Tevens zijn deze modellen compatibel met HDCP 2.2 en voorzien van één HDMI in-poort en een HDMI-output.
Sony, www.sony.nl

Check Also
Lensbaby Composer Pro II met Edge 35mm Optic
Transcontinenta introduceert een nieuwe toevoeging aan de Lensbaby Edge Optic range. De Lensbaby Composer Pro ...