Philips Android TV’s: meer ondersteuning

Redactie Nieuws Video

Met de aankondiging dat alle Philips Android TV’s uit 2019 Android 9 Pie bevatten, inclusief zowel de ingebouwde Google Assistent als Works with Alexa-functionaliteit, neemt de ondersteuning van Philips TV voor toonaangevende spraakdiensten aanzienlijk toe. De Philips TV gepatenteerde Smart TV OS SAPHI komt met Alexa geïntegreerd in de nieuwe 6814 LCD TV-series. Met de geïntegreerde Alexa-functie kunnen eigenaren van de Philips TV 6814-serie het kanaal eenvoudig wijzigen of het volume verhogen. Zeg bijvoorbeeld ‘Alexa, zet tv op BBC’ of ‘Alexa, zet tv op gameconsole’, het enige wat je hoeft te doen is dit te vragen. Met Alexa geïntegreerd hebben gebruikers toegang tot alle functies die klanten reeds kennen en waarderen, zoals de mogelijkheid om smart home-apparaten te bedienen, het nieuws te horen en toegang te krijgen tot duizenden vaardigheden. Allemaal handsfree. Alle Philips tv’s met Android TV uit 2019 worden voorzien van Android 9 Pie en een afstandsbediening met push-to-talk near-field microfoon, om makkelijke toegang tot Google Assistent te bieden. Klanten die via Alexa hun Android TV willen bedienen, hebben toegang tot stemfuncties door een compatibel Alexa-apparaat zoals de Amazon Echo te koppelen. Zodra het apparaat is ingesteld met de Philips Smart TV Voice Control-optie, hebben gebruikers toegang tot dezelfde functies als tv’s met ingebouwde Alexa, zoals de mogelijkheid om het kanaal te wijzigen, compatibele smart home-apparaten te beheren en meer. Google Assistent is beschikbaar als onderdeel van het nieuwste Android 9 Pie OS. De Google Assistent verschaft snel toegang tot entertainment, antwoorden en het bedienen van apparaten in huis. Vind de nieuwste bioscoophit, bekijk de stand van een wedstrijd of dim de lichten eenvoudig en alleen met je stem. Wat oudere Android-apparaten van Philips betreft, is de succesvolle introductie van Android Oreo op bestaande Philips tv’s met Android TV in december 2018 begonnen. In 2019 wordt dit voortgezet met een draadloze update naar Android P, voor de volledige line-up van 2018 voor Android TV en geselecteerde Philips Android TV-apparaten van 2017.
Philips, www.philips.nl

Check Also
Monitor Audio Gold Serie: goud met een platina randje
De Monitor Audio Gold Serie is al meer dan vijftien jaar een begrip bij kenners. ...