Bowers & Wilkins Formation: highest Form of Sound

Redactie Algemeen

Archief Media Detail 298-2019
Bowers & Wilkins introduceert Formation: draadloze producten voor geluid overal in huis, zonder concessies. Deze nieuwe range producten biedt een naadloze combinatie van een hifi-geluidsweergave en optimaal gemak en herdefinieert daarmee de branche op een manier zoals alleen Bowers & Wilkins dat kan.

“De Formation is de nieuwste en technologisch meest innovatieve lijn draadloze producten die wij tot nu toe hebben ontwikkeld. We verleggen de norm voor draadloos geluid en bewijzen dat de kwaliteit van bedrade verbindingen ook draadloos kan worden bereikt”, aldus Greg Lee, CEO van Bowers & Wilkins. “De volledig nieuwe Formation Wireless Technology maakt een geluidsweergave mogelijk die nog nooit eerder via een draadloos systeem is gehoord. Consumenten kunnen de hoge geluidskwaliteit die ze van Bowers & Wilkins verwachten nu ook draadloos ervaren. Met Formation hebben we het superieure geluid waarom Bowers & Wilkins bekend staat aan een ongeëvenaarde, eenvoudig te gebruiken draadloze luisterervaring gekoppeld en zo de nieuwe norm bepaald voor geluid overal in huis.”

Features
Met de meer dan vijftig jaar aan geluidsexpertise van Bowers & Wilkins mogen consumenten nu ook draadloos een meeslepend, naadloos, hifi-geluidsbeeld verwachten. Door de iconische audio-engineering van Bowers & Wilkins en de geheel nieuwe, gepatenteerde Formation Wireless Technology zijn de Formation producten de verpersoonlijking van de Highest Form of Sound. Belangrijke features:
• Gepatenteerd robuust mesh-netwerk: bestrijkt het hele huis zonder de kwaliteit van het thuisnetwerk te beïnvloeden. Het gepatenteerde mesh-netwerk maakt draadloos geluid en een nieuwe standaard voor streamingkwaliteit en luidsprekersynchronisatie mogelijk.
• Geperfectioneerde luidsprekersynchronisatie: een ongemerkte synchronisatie van één microseconde laat de luidsprekers in de ruimte in perfecte harmonie samenwerken voor een luisterervaring die de norm in de audiosector gaat bepalen. Het klinkt alsof de muziek live in je woonkamer wordt gemaakt.
• Audioresolutie van 96/24 bits: streamen met hoge resolutie voor een voller, rijker, best-in-class geluid zonder dat er informatie verloren gaat.

Producten
Er worden nu vijf Formation producten geïntroduceerd:
• Formation Bar: negen geoptimaliseerde drivers leveren een breed geluidsbeeld, met een speciaal centerkanaal waardoor je altijd het gevoel hebt je midden in de actie te bevinden.
• Formation Duo: met dezelfde carbon dome, tweeter-on-top-technologie en Continuum conusdriver als de toonaangevende, bedrade luidsprekers van Bowers & Wilkins.
• Formation Wedge: uniek gekenmerkt door een 120-graden elliptische luidsprekervorm, met speciale full-range stereogeluidscomponenten die zelfs grotere ruimtes met stereogeluid kunnen vullen.
• Formation Bass: tegengestelde drivers, krachtige versterkers en Dynamic EQ leveren nauwkeurige laagweergave zonder vervorming. Kan met andere Formatie producten gecombineerd worden voor een ultieme geluidservaring.
• Formation Audio: de gepatenteerde Formation Wireless Technology maakt van elk traditioneel systeem een hifi-streamingsysteem voor een geluidservaring die het beste van beide werelden combineert.
Elk Formation product heeft een gestroomlijnde gebruikersinterface die gemakkelijk is in te stellen om snel van de muziek te kunnen genieten, en een modern ontwerp van wereldklasse voor superieure akoestiek.

Een droom
“Drie jaar geleden hadden we een droom: we wilden de vijftig jaar aan succesvolle geluidsgeschiedenis van Bowers & Wilkins met de software expertise van Silicon Valley combineren en zo een verbluffend eenvoudige, krachtige gebruikerservaring creëren die een ongelooflijke luisterkwaliteit zou bieden. Het is prachtig om te zien hoe die droom nu bewaarheid is geworden en een volgend hoofdstuk in het ervaren van geluid inluidt. De Formation laat consumenten kennismaken met ongeëvenaarde draadloze geluidstechnologie en geeft een inkijkje in waartoe dit bedrijf op innovatiegebied in staat is. En dit is nog maar het begin. Er staat nog zoveel meer op stapel”, aldus Gideon Yu, Co-Chairman van Bowers & Wilkins.

Bowers & Wilkins, www.bowers-wilkins.nl

 

Check Also
FUJINON XF16mmF2.8 R WR: nieuw objectief
FUJIFILM maakt bekend dat zij eind maart de FUJINON XF16mmF2.8 R WR gaat toevoegen aan ...