Marantz SR7013 en AV7705

Redactie Audio Nieuws

Marantz legt de lat hoog met de nieuwste uitbreiding van zijn thuisbioscoop assortiment: De nieuwe SR7013 AV-receiver en AV7705 voorversterker. De SR7013 is het topmodel van Marantz’s AV-receiverassortiment en is ontworpen als alles-in-één verwerkings- en versterkingsoplossing voor film- en muziekfanaten. De SR7013 beschikt over unieke geluidsafstemming, splinternieuwe componenten in de transformator en signaalverwerkingsonderdelen, conversie van digitaal naar analoog en een Current Feedback voorversterkergedeelte met gebruik van de Marantz HDAM-technologie. Dus of het nu filmmuziek, uw favoriete tv-programma’s, audio met ultrahoge resolutie (tot DSD 5.6) of het streamen van muziek betreft, de SR7013 levert de geluidskwaliteit waar Marantz om bekend staat. Er is zelfs een hoogwaardige phono-ingang voor liefhebbers van vinyl. De SR7013 beschikt over negen versterkerkanalen van 200 Watt met dubbele subwooferuitgangen om Dolby Atmos, DTS: X/DTS Virtual:X en Auro 3D-geluid volledig tot zijn recht te laten komen. Dankzij 11.2-kanaals verwerkingsfunctie en pre-outs kan er zelfs worden uitgebreid voor een nog overweldigender geluid. Het is ook een van de eerste thuisbioscoopproducten met de IMAX Enhanced-optie: beschikbaar gesteld via een gratis firmware-update en te combineren met IMAX geremasterde 4K HDR-inhoud en DTS-audiotechnologie voor nieuwe kwaliteitsniveaus op het gebied van kijken en luisteren. De SR7013 heeft maar liefst acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel, en drie uitgangen en is daarmee geschikt voor alle nieuwste en toekomstige 4K-videoformaten 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR en BT.2020 plus Dolby Vision-compatibilteit en Hybrid Log Gamma. De SR7013 heeft toegang tot streamingdiensten en hij is voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay2 voor draadloze muziekstreaming van draagbare apparaten en computers. Dankzij de Alexa HEOS HOME ENTERTAINMENT functie kan de SR7013 bovendien met de stem worden bediend vanaf een Amazon Echoapparaat. Voor degenen die hun hoogwaardige thuisbioscoop- en muzieksysteem zelf willen creëren en hun eigen versterking willen kiezen, biedt de AV7705 alle uitmuntende prestaties van de SR7013 en meer. Daarnaast biedt hij 11.2-kanaals verwerking en 11.2-kanaals uitgangen op zowel RCA- als gebalanceerde XLR-aansluitingen. De Marantz SR7013 en AV7705 zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart of zilvergoud (alleen de SR7013), voor respectievelijk  1.999 en 2.099.
Marantz, www.marantz.eu

Check Also
GEAR4 Platoon: Extreme beveiliging
GEAR4 introduceert zijn zwaarste beveiligingsoptie voor smartphones tot nu toe: de GEAR4 Platoon. Deze uiterst ...