KEF R Series: “The only thing that remains the same is the name”

Redactie Audio Nieuws

De Britse luidsprekerbouwer KEF heeft een nieuwe productlijn genaamd R Series uitgebracht. Volgens KEF is een compleet nieuwe productlijn ontwikkeld waarbij alleen de productbenaming gelijk is gebleven. Dat er sprake is van nieuwe luidsprekers blijkt alleen al uit het feit dat er 1.043 nieuwe onderdelen zijn verwerkt… “De nieuwe KEF R Series is geheel opnieuw ontworpen. Tientallen jaren aan ervaring en onze tomeloze passie voor muziek komen in de nieuwe R Series samen. Deze serie combineert innovaties vanuit de Reference Series met nieuwe technologieën op maat. Zo levert de nieuwe R Series meer detail, een levendiger weergave en diepte. Elk onderdeel van de nieuwe KEF R Series is nauwkeurig ontworpen, zodat u kunt luisteren naar muziek met alle emotionele nuances van de oorspronkelijke opname,” aldus KEF.
De R Series biedt keuze uit drie vloerstaande luidsprekers, genaamd R11 ( 2499,- per stuk), R7 ( 1599,- per stuk) en R5 (Ä 1199,- per stuk), een op een stand te plaatsen compact model, genaamd R3 ( 799,- per stuk), een centerluidspreker genaamd R2C ( 999,- per stuk) en een Dolby Atmos model genaamd R8a (Ä 479,- per stuk). Elke luidspreker biedt volgens KEF de beste weergave die KEF ooit in deze categorie heeft gebouwd. Alle modellen (behalve de R8a die uitsluitend in zwart of wit wordt geleverd), komen in drie finishes beschikbaar: hoogglans wit, hoogglans zwart en een walnoot versie.
KEF, www.kef.nl

Check Also
10 jaar Panasonic LUMIX G
Panasonic heeft wat te vieren! Dit jaar is het tien jaar geleden dat Panasonic ‘s ...