10 jaar Panasonic LUMIX G

Redactie Fotografie Nieuws

Panasonic heeft wat te vieren! Dit jaar is het tien jaar geleden dat Panasonic ‘s werelds eerste spiegelloze systeemcamera introduceerde. De spiegelloze systeemcamera’s hebben de wereld van de fotografie compleet veranderd en combineren een klein formaat met gebruiksgemak en uitmuntende prestaties. Het grootste onderscheid tussen spiegelloze systeemcamera’s en spiegelreflex systeemcamera’s zit hem in de afwezigheid van de spiegelunit en het pentaprisma en de vervanging van een optische zoeker door een elektronische zoeker. Hierdoor hebben spiegelloze systeemcamera’s een veel kleinere, lichtere body en compactere lenzen. Daarnaast bieden ze een live view zonder vertraging, zodat de gebruiker de perfecte compositie kan kiezen zelfs voordat de opname wordt gemaakt. Dit maakt de spiegelloze systeemcamera’s de perfecte reisgenoot voor fotografen van elk niveau. Met de introductie van de LUMIX DMC-G1 in 2008 zorgde Panasonic voor een complete revolutie in de fotografie. Vergeleken met traditionele digitale camera’s waren deze nieuwe spiegelloze systeemcamera’s niet alleen compacter, ook waren ze gebaseerd op het volledig digitale Micro Four Thirds-systeem. De jaren daarna bleef Panasonic ernaar streven als eerste technologische innovaties op de markt te brengen, zoals ‘s werelds eerste spiegelloze systeemcamera met 4K video en 6K Photo-opname-mogelijkheden. Hierdoor werd de weg vrijgemaakt voor de ultieme hybride camera in de vorm van de GH5S, die de beste videoprestaties levert van alle LUMIX-camera’s ooit en geweldige beelden vastlegt bij weinig omgevingslicht. Panasonic zal zich blijven richten op het ontwikkelen van topklasse digitale camera’s die voldoen aan de hoge eisen van professionele fotografen en videomakers.
Panasonic, www.panasonic.nl

Check Also
Marantz SR7013 en AV7705
Marantz legt de lat hoog met de nieuwste uitbreiding van zijn thuisbioscoop assortiment: De nieuwe ...