Vifa vijf geluidsystemen: High-endtechniek in een coole presentatie

Redactie Audio Nieuws

Voor iedereen die waarde hecht aan mooi design, maar daarbij vooral geen concessies wil doen aan de geluidskwaliteit, biedt het Deense audiomerk Vifa keuze uit maar liefst vijf geluidsystemen. De systemen kregen de namen van Scandinavische hoofdsteden: Reykjavik, Helsinki, Oslo, Copenhagen 2.0 en Stockholm 2.0. Een stevige behuizing van, veelal uit één stuk gegoten, aluminium biedt optimale bescherming aan de uitgekiende techniek aan de binnenzijde. De systemen zijn bekleed met een wollen stof, geweven door de bekende Deense textielproducent Kvadrat. Deze speciaal geselecteerde stof laat het geluid zonder vervorming door. Elk systeem is met zorg ontworpen, waarbij de techniek optimaal gebruikmaakt van de gekozen vorm. Het samenspel van tweeter, midrange en woofer units is nauwkeurig op elkaar afgestemd om het geluid zo authenthiek mogelijk te laten klinken. Passieve radiatoren voorkomen resonantie, zelfs op het hoogste volumeniveau. De Vifa portable systemen werken op draadloze Bluetooth-technologie, zijn voorzien van krachtige, oplaadbare lithium-ionbatterijen en kunnen ook op het lichtnet worden aangesloten. De Stockholm vormt hierop een uitzondering, deze wordt direct op het lichtnet aangesloten. De Copenhagen 2.0 en de Stockholm 2.0 zijn uitgerust met het zogenaamde VifaHome-system, eenvoudig in te stellen met de VifaHome app op je mobiele telefoon. Maar ook met de hand zijn deze audiosystemen eenvoudig te bedienen. Met één druk op de knop geniet je van je favoriete muziek. Dit stelt je in staat om je muziek te beluisteren via meerdere luidsprekers, in verschillende ruimtes en middels vele geluidsbronnen. Ten slotte hebben de Copenhagen 2.0 en de Stockholm 2.0 een speciaal knopje dat VifaLink activeert. Hiermee kunnen alle units onderling gekoppeld en automatisch met het VifaHome-system verbonden worden. Op deze manier creëer je je eigen muziekzones in huis. Prijzen vanaf 199 euro.
Havoned, www.havoned.nl

Check Also
Samsung 970 EVO M.2: weg met de antieke harde schijf?
Samsung heeft sinds ongeveer april dit jaar een interessante en betaalbare SSD in het assortiment. ...