Sony DSC-HX99 en DSC-HX95 compacte reiscamera’s

Redactie Fotografie Nieuws

Sony heeft de DSC-HX99 en DSC-HX95 camera’s in de Cyber-shot-serie aangekondigd. Deze compacte modellen beschikken over een zoombereik van 24 mm uitgezoomd tot aan 720 mm ingezoomd. Naast 4K-filmopnamen zonder pixelbinning zijn deze camera’s voorzien van een krachtige BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en een front-end LSI. Dit maakt continu fotograferen mogelijk met een snelheid tot 10 fps met een bufferlimiet tot 140 afbeeldingen. Deze camera’s hebben een snelle autofocustijd van 0,09 seconden en zijn uitgerust met Eye tracking. Tevens is bij de HX99 een lcd-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF geïntegreerd. Deze modellen hebben de optie om locatiegegevens via Bluetooth op te halen. Naast reguliere formaten kan in RAW gefotografeerd worden. De HX99 (Ä 520,-) en HX95 ( 500,-) zijn geschikt voor 4K (QFHD 3840 x 2160) videoproductie. Details worden optimaal verwerkt en vervormingen verminderd. In de 4K-modus maken de camera’s gebruik van volledige pixeluitlezing zonder pixelbinning. De camera’s kunnen video’s in slowmotion opnemen in 120 fps. Speciaal voor vloggers heeft Sony de VCT-SGR1 handgreep ( 120-) geïntroduceerd. Deze accessoire biedt eenvoudige bediening en opnamen vanuit verschillende hoeken. Dit is ideaal voor foto- en videoproducties, vloggen, reisfotografie en zelfportretten.
Sony, www.sony.nl

Check Also
WOOX ziet levenslicht in Europa
WOOX is het nieuwe merk Smart IoT en AI producten, slimme oplossingen voor thuis met ...