Nieuw van Devialet Expert 140 Pro en Expert 210 Pro Dual

Redactie Audio Nieuws

Devialet heeft een tweetal nieuwe versterkers uitgebracht genaamd Expert 140 Pro en Expert 210 Pro Dual. De getallen staan voor het maximale vermogen aan zes Ohm. De Expert 210 Pro Dual is niets anders dan twee stuks Expert 140 Pro die ieder als monoblok worden gebruikt. Het resultaat is niet alleen meer vermogen maar ook een halvering van de toch al lage vervorming. De nieuwe modellen vullen het portfolio van de fabrikant aan de onderkant aan. “Door alle eigen technologieën van Devialet te integreren, ongeëvenaarde prestaties te leveren en door plaatsing van de nieuwe intelligente kern van Expert Pro Core Infinity, wordt het meest bekroonde audiosysteem in de geschiedenis steeds betaalbaarder en veelzijdiger,” aldus Devialet. Het chassis van de Expert 140 Pro is gemaakt van één blok uitgefreesd aluminium. Het vermogen is twee keer 140 Watt aan zes Ohm. Bij vol vermogen is de totale harmonische vervorming slechts 0,0005 procent en bij 10 Watt uitsturing is dat nog maar de helft. De dempingfactor van 8000 is indrukwekkend hoog. De uitgangsimpedantie is dan ook heel laag, slechts 0,001 Ohm. Met een signaal/ruis-verhouding van 130 dB zal ruis niet waarneembaar zijn. De Expert 140 Pro heeft streamingfuncties en is UPnP-compatible. Spotify Connect is ingebouwd. Er is ook voorzien in een aansluiting voor een draaitafel die geschikt is voor zowel mm als mc-elementen. Digitaal muzieksignaal kan worden aangeleverd via RJ-45, WiFi, USB, de optische ingang of één van de vier coaxiale ingangen. De Expert 140 Pro kan PCM-signaal tot 24-bit/192 kHz verwerken, alsmede DSD64. De Expert 140 Pro is leverbaar in donker chromen uitvoering en wisselt voor net geen 5.000 euro van eigenaar. De Expert 210 Pro Dual bestaat goed beschouwd uit een tweetal Expert 140 Pro’s die ieder als monoblok worden gebruikt. Het vermogen is 210 Watt per kanaal aan 6 Ohm en de vervorming is de helft van de Expert 140 Pro. De signaal/ruis-verhouding is met 133 dB nog iets beter dan van de Export 140 Pro. Dempingfactor en uitgangsimpedantie zijn gelijk. De Expert 210 Pro Dual heeft dezelfde streamingfuncties en aansluitingen met dat verschil dat niet vier maar zes coaxiale digitale ingangen ter beschikking staan. De Expert 210 Pro Dual is net als de Expert 210 Pro Dual leverbaar in donker chromen uitvoering en wisselt voor een bedrag van 9.900 euro van eigenaar.
D&D Audio, www.dendaudio.nl

Check Also
IFA Global Press Conference 2018: “IFA is de kern van innovatie”
Archief Media Detail 291-2018 Halverwege april was het weer tijd voor de jaarlijkse IFA Global ...