Hager IoT-Controller: Verbinding tussen KNX-domotica & Internet of Things

Redactie Nieuws SmartLiving

Archief Media Detail 292-2018
De nieuwe IoT-Controller (TJA560) van Hager maakt het voor het eerst mogelijk om Internet of Things- producten én cloud-services van diverse fabrikanten te koppelen aan een KNX-installatie. Zo wordt een vergaande integratie van KNX met het internet mogelijk en ontstaan heel veel extra functies voor home entertainment, slimme verlichting, klimaatbeheersing én aansturing van je KNX-installatie met je stem via Amazon Echo.

Met de IoT-Controller bedien je KNX- én IoT-producten via de aanwezige KNX-drukknoppen of -roomcontroller. Daarnaast is uiteraard bediening met smartphone, tablet of laptop mogelijk in combinatie met de Domovea-server (TJA450). Met de IoT-Controller is het eenvoudig mogelijk om verschillende apparaten (en fabrikanten) aan elkaar te koppelen en zo geavanceerde scenario’s te maken. Denk aan een ‘Goedemorgen’-scenario, waarbij je een stemcommando aan Alexa (Amazon Echo) geeft en vervolgens gaat het rolluik omhoog, het licht gaat gedimd aan, je favoriete radiostation gaat spelen in de badkamer en de oven start met voorverwarmen.

Honderden IoT-producten
De IoT-Controller beschikt over een directe koppeling met de applicaties van Philips Hue verlichting, Sonos Home sound system, Netatmo weerstation en Amazon Echo voice control. De koppeling is al aanwezig; de functies hoeven alleen nog geconfigureerd te worden.
Het aantal mogelijke functies is echter nog veel groter door de IFTTT-app van de Hager IoT-Controller in cloudservice ‘If this then that’. Deze dienst koppelt een trigger (‘this’) met een actie (‘that’) tot een recept (‘applet’). Zodra het ene gebeurt, volgt automatisch het andere. Zo is het voor de eindgebruiker mogelijk om functies uit zijn KNX-installatie te koppelen aan honderden IoT-producten. Denk aan een ‘Alles uit’-scenario, dat in werking treedt op basis van jouw geo-locatie.

System of Easy Mode
Alle KNX-systemen die geprogrammeerd zijn via System of Easy Mode kunnen worden uitgebreid met de IoT-Controller. Kennis van IP-netwerken en ETS is nodig. De domoticapartners van Hager beschikken over een hoog kennisniveau en kunnen ondersteunen in projecten. Met de IoT-Controller vergroot je de mogelijkheden van je KNX-installatie, door deze te koppelen aan de snelgroeiende wereld van Internet of Things.

Hager, www.hager.nl/iot

Check Also
Superlichtsterk: FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR
FUJIFILM introduceert haar eerste superlichtsterke FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR telefoto objectief tezamen met ...