Velux Active with Netatmo

Redactie Nieuws SmartLiving

De Velux Group en Netatmo lanceren Velux Active with Netatmo. Dit is de eerste ‘plug and play’ smart home-oplossing waarmee dakvensters, gordijnen en rolluiken bediend worden aan de hand van sensoren. Het volledige geïntegreerde systeem denkt en handelt in naam van de consument. Intelligente sensoren monitoren de temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2-concentratie binnenshuis en op basis daarvan bedient het systeem automatisch de dakvensters. Het is het eerste smart home-systeem dat werd gelanceerd in de wereldwijde vensterindustrie en dat erin slaagt een smartphoneapplicatie, een binnenklimaatsensor, een vertrekschakelaar en een internetgateway in één oplossing te combineren. Het systeem is gebaseerd op geavanceerde algoritmes die de volledig geautomatiseerde bediening van zowel dakvensters als gordijnen en rolluiken regelt om het binnenklimaat te verbeteren en te hoge binnentemperaturen te vermijden. Het systeem werd ontworpen op basis van op wetenschap gebaseerde binnenklimaatparameters in samenwerking met ingenieurs van Velux en technische experten van Netatmo. Velux Active with Netatmo is compatibel met de smart home app van Apple, Apple HomeKit. Naast de stembediening kunnen gebruikers ook de Velux Active met Netatmo App op hun smartphone gebruiken (beschikbaar voor zowel Apple- als Android-gebruikers) om hun instellingen aan te passen of hun dakvensters handmatig te bedienen.
Velux, www.velux.com

Check Also
OPPO komt naar Europa
Nederland is een smartphonegigant rijker. Het Chinese techbedrijf OPPO kondigde in het Louvre in Parijs ...