Monitor Audio Vecta V240: Watervaste ‘installatieluidspreker’

Redactie Audio Nieuws

Monitor Audio heeft met de Vecta V240 luidspreker een watervaste ‘installatieluidspreker’ willen ontwikkelen, die zich kan meten met de gewone huiskamersystemen van Monitor Audio. En met een weergavebereik van 70 Hz tot 25 kHz en een belastbaarheid van 100 Watt is dat, naar eigen mening, prima gelukt. De V240 is een 2-wegluidspreker met een 90° rond gebogen voorpaneel en twee 100 mm C-CAM laag/middeneenheden plus een 25 mm C-CAM gouden hoogeenheid. De hoogeenheid met een hoorn zit tussen de laageenheden. Deze opstelling en de hoorn zorgen ervoor dat de afstraalhoek (90°) rond de wisselfrequentie (2,5 kHz) exact gelijk is aan die van de laageenheden: voor een optimale positionering en detaillering. De behuizing is van onverwoestbaar ABS, stof- en waterdicht (IP55) en overschilderbaar in elke gewenste kleur. De Vecta V240 kan dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. De nieuw ontwikkelde V-Mount en V-Corner montagebeugels zorgen voor een supereenvoudige installatie. De beugel monteer je aan de muur, dan klem je de kabel in de beugel vast en daarna ‘klik’ je de luidspreker simpel vast op de speciale vergulde connector: éénhandsmontage dus! De connector heeft bovendien een vertanding zodat, nadat de luidspreker nauwkeurig is gericht (draaibaar over ±25°), deze stand ook vastgehouden blijft. De Monitor Audio Vecta V240 watervaste luidspreker is leverbaar in zwart en signaalwit (RAL 9003). De verkoopprijzen zijn (per stuk): Vecta V240 325, V-Mount beugel 30 en V-Corner hoekbeugel 30.
Monitor Audio, www.monitoraudio.nl

Check Also
Screen Innovations goes XL
Screen Innovations heeft de beste Ambient Light Rejection materialen voor projectieschermen. Alleen was het, tot ...