LG 8K OLED Scherm

Redactie Nieuws Video

Op IFA 2018 lanceerde LG ’s werelds eerste OLED-televisie in 8K (7680 x 4320). Het 88 inch-toestel beschikt over ruim 33 miljoen pixels die ervoor zorgen dat contrasten scherper zijn dan ooit en dat zwart echt zwart is. LG Electronics was reeds pionier op het vlak van innovatieve televisieschermen door haar uitgebreide kennis en aanbod van OLED-schermen en versterkt nu deze positie. Naar verwachting zal de verkoop van OLED-schermen dit jaar verdubbelen en zijn er tegen het jaar 2022 meer dan negen miljoen toestellen. Deze tendens versterkt de positie van LG in het premium TV-segment en zal in de toekomst het marktaandeel voor LG nog verder vergroten. De 8K-markt staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar LG neemt het voortouw op de ultra-premium-markt die naar verwachting zal groeien tot meer dan 5 miljoen exemplaren in 2022. Ondanks de vooruitgang op gebied van LCD wordt OLED vaak de ‘volgende generatie’ genoemd op vlak van technologie. OLED-schermen hebben geen behoefte aan enige vorm van achtergrondverlichting en zorgen voor hun eigen licht. Hierdoor beschikken deze televisieschermen over een perfecte beeldkwaliteit, waarin zwart echt zwart is. ‘De eerste 8K OLED-televisie van LG is het toppunt van technologische evolutie en een logische volgende stap voor deze technologie,’ zegt Jeroen Peeters, Manager Engineering bij LG Electronics Benelux. ‘4K OLED-schermen speelden reeds een belangrijke rol in de televisiewereld en LG is ervan overtuigd dat 8K OLED-schermen hetzelfde zullen doen.’
LG, www.lg.com/nl

Check Also
Shure Sound Isolating Earphones: meer mobiliteit & flexibiliteit
Bluetooth maakt muziek luisteren met optimale flexibiliteit en mobiliteit mogelijk. Maar met een lege oortelefoonaccu ...