Invision Europe: Home Technology Showcase

Redactie Shows

Archief Media Detail 293-2018
Invision Europe Home Technology Showcase werd dit jaar gehouden op donderdag 7 juni in het Beeld en Geluid museum te Hilversum. Onder grote belangstelling presenteerden de internationale vertegenwoordigers van de diverse merken hun noviteiten.

Invision Europe is inmiddels anderhalf jaar actief in de Benelux. Het bedrijf, onder leiding van CEO Mark van Zon vertegenwoordigt een aantal merken voor AV en domotica. De doelgroep van het bedrijf bestaat uit de verschillende installateurs, dealers en integrators op het gebied van home-automation en AV. De producten komen uiteindelijk in de richting van de consument, als die systemen laat ontwerpen en bouwen door de dealer. Mark wist te melden dat het bedrijf gestaag groeit en dat er voor België twee nieuwe personeelsleden zijn aangenomen. Met name iemand die veel kennis heeft van de RTI-systemen. De groei van het bedrijf wordt onder andere gedragen door een aantal nieuwe merken in het portfolio. B-sound levert back boxen voor luidsprekers, Nexus21 levert gemotoriseerde TV liften en P5 bouwt verlichtingssystemen die compatibel zijn met de bekende controllers van Crestron, Savant, Control 4 en RTI. AudioControl is toegevoegd vanwege het portfolio aan versterkers voor multiroom en single. Ook leveren zij AVR’s. GJD is een leverancier van detectie-apparatuur voor IR en laser.

Opvallende producten
Voor de consument die AV en domotica-oplossingen zoekt die enigszins zichtbaar zijn in de leefomgeving toonde Aquavision nieuwe schermen. Het merk bouwt ook beeldschermen die bedoeld zijn voor vochtige omgevingen zoals spa’s, badkamers, keukens en outdoor. Zulke schermen worden veel toegepast op jachten. Een nieuwe Kitchen Range biedt beeldschermen die gebruikt kunnen worden als deurtjes voor keukenkastjes. Er is een inbouw outdoor range met schermen tot 100-inch en er is een smart television die 4K kan ontvangen en dat omzet naar 1080p.
Wyrestorm biedt nieuwe high-end AV over IP oplossingen. Ook toonde het merk optische HDMI-kabels tot zo’n dertig meter lengte. De zendende connector bevat een converter die de signalen omzet voor transport via het glas en in de ontvangende connector terug naar elektrisch. Optisch transport geeft vaak een heel hoge beeld/geluidskwaliteit.
SIM2 demonstreerde haar ‘invisible’ display systeem. Het is een projector die ingebouwd kan worden in het plafond of in een meubel dat tegen de muur staat. Er kan op een witte muur worden geprojecteerd, maar Screen Innovations toonde het Solo portable scherm dat volledig draadloos is. Het kan op verschillende manieren snel en tijdelijk opgehangen worden, bijvoorbeeld aan zuignappen. Ingebouwde accu’s laten de motoren draaien om het scherm uit en in te rollen. SIM2 kwam verder met een lijn CRYSTAL 4 UHD HDR projectoren. DLP-machines die 4K native kunnen weergeven. De engine is de nieuwe Texas Instruments 4K UHD DLP chipset. Niet alleen techniek, maar ook het design van de projectoren is luxe. Er wordt gebruik gemaakt van een door Giorgio Revoldini ontworpen crystal glass finish. Dat blijft er altijd, ook na vele jaren gebruik, als nieuw uitzien.

Oplossingen
LILIN is een bekende fabrikant van IP security camera’s. Een nieuw product is de lijn van 1080p IP-camera’s met ingebouwde video analyse. De analyse vindt plaats in de camera en niet meer in de recorder. Op basis van video algoritmes kan het aantal valse meldingen teruggebracht worden. Daarmee wordt ook het netwerk en de recorder ontzien. Die neemt dan alleen de events op die vragen om nadere analyse. Voor de thuisgebruiker zijn zeker de nieuwe audiostreamers MMS-3e en MMS-5e interessant. Niet beschikbaar in de reguliere hifi-zaak, maar professioneel materiaal dat de domotica installateur of dealer kan leveren. De Autonomic streamers worden bediend met een app en zijn geschikt voor multiroom audio.
RTI komt met de C2K1 control kit. In de kit is de XP-3 control processor. Deze heeft een aantal uitgangen die gekoppeld kunnen worden aan de te bedienen apparatuur. Dus, geschikt om domotica, licht, beveiliging, AV en andere apparatuur te bedienen middels bijvoorbeeld de Pro24.z remote control.
Apparatuur van Origin Acoustics (Valet versterker) werd tijdens de show aangestuurd door de Alexa dot van Amazone. Met spraakcommando’s zijn ook audiovisuele en domotica toepassingen bestuurbaar.
Als consument kunt u zich op de hoogte stellen van oplossingen voor AV en domotica via de website van Invision Europe. De dealer of integrator kan die oplossingen leveren en inbouwen.

Meer informatie
Invision Europe, www.invisioneu.com

Ruud Jonker

 

 

Check Also
Velux Active with Netatmo
De Velux Group en Netatmo lanceren Velux Active with Netatmo. Dit is de eerste ‘plug ...